narrowcasting schermen in de etalage

Wat is narrowcasting?

In de moderne wereld waarin we overspoeld worden met informatie, wordt het, naast het gericht communiceren, ook steeds belangrijker om op te vallen. Of je nu een bedrijf runt, een zorginstelling beheert of een lokale ondernemer bent: het overbrengen van de juiste boodschap aan de juiste doelgroep is cruciaal. Dit is waar narrowcasting in beeld komt. Maar wat is narrowcasting precies? In deze blog duiken we diep in de betekenis van narrowcasting en beantwoorden we al je vragen, zoals: “Wat betekent narrowcasting?”, “Waarom is narrowcasting belangrijk?”, “Wat heb je nodig voor narrowcasting?” en de belangrijkste vraag: “Wat kost narrowcasting?”

De betekenis van narrowcasting

Narrowcasting is een manier om specifieke informatie te communiceren naar een specifieke doelgroep op een specifieke locatie en tijd. In tegenstelling tot broadcasting, waarbij een boodschap naar een zo groot mogelijk publiek wordt gestuurd, richt narrowcasting zich op een beperkt publiek. Dit maakt de communicatie veel gerichter en vaak effectiever.Het kan eenvoudig worden samengevat als doelgerichte communicatie op maat. Dit kan variëren van informatie in wachtruimtes en aanbiedingen in winkels tot aankondigingen in bedrijven en scholen.

Narrowcasting gaat verder dan alleen gerichte communicatie. Het draait om het creëren van relevante en contextuele content die precies op het juiste moment en op de juiste plek wordt getoond. Dit verhoogt de betrokkenheid en maakt de boodschap veel krachtiger.

Stel je voor: je bent in een wachtkamer bij de tandarts en op het scherm zie je informatie over mondverzorging, openingstijden tijdens feestdagen en eventuele nieuwe behandelingen. Dit soort gerichte informatie is waardevol en relevant voor de mensen in die specifieke situatie.

Waarom is narrowcasting zo belangrijk

Het is dé effectiefste manier om gerichte en relevante content te delen met je doelgroep. Maar er zijn natuurlijk nog meerdere redenen:

 1. Gerichte communicatie: Je kunt specifieke boodschappen naar specifieke doelgroepen sturen. Dit verhoogt de relevantie en de impact van je boodschap.
 2. Betere betrokkenheid: Door relevante en interessante content te tonen, kun je de betrokkenheid van je doelgroep vergroten.
 3. Flexibiliteit: Met narrowcasting kun je snel en gemakkelijk je content aanpassen. Dit is vooral handig voor last-minute aankondigingen of seizoensgebonden promoties.
 4. Verhoogde zichtbaarheid: In drukke omgevingen zoals winkels of beurzen helpt narrowcasting om op te vallen en meer aandacht te trekken.
 5. Informeren en vermaken: In wachtruimtes of andere wachttijdomgevingen kunnen de schermen zowel informeren als entertainen, wat de wachttijd voor de klanten aangenamer maakt.

Wat betekent narrowcasting voor de verschillende sectoren?

Narrowcasting kan in verschillende sectoren op verschillende manieren worden toegepast:

 • Retail: In winkels kan narrowcasting worden gebruikt om aanbiedingen, nieuwe producten en evenementen te promoten. Dit verhoogt de verkoop en klantbetrokkenheid.
 • Zorg: In wachtruimtes van ziekenhuizen, tandartspraktijken, fysio’s en huisartsen kunnen schermen patiënten informeren over behandelingen, wachttijden en gezondheidstips.
 • Bedrijven: In kantines en bij recepties kunnen de schermen worden gebruikt om medewerkers te informeren over bedrijfsaankondigingen, evenementen en belangrijke updates.
 • Onderwijs: In scholen en universiteiten kunnen schermen studenten informeren over roosters, evenementen en veiligheidsinstructies.
 • Horeca: In restaurants en cafés kan narrowcasting worden gebruikt om menu’s, aanbiedingen en evenementen te tonen.
 • Sportscholen: In fitnesscentra kan narrowcasting worden gebruikt om lesroosters, fitness tips, aanbiedingen en evenementen te communiceren, waardoor leden beter geïnformeerd en gemotiveerd blijven.
 • Makelaars: In makelaarskantoren kunnen de schermen nieuw woningaanbod, open huis evenementen en marktnieuws presenteren aan bezoekers, waardoor de klantbetrokkenheid en verkoopkansen toenemen. Maar ook kunnen ze de medewerkers uitlichten voor meer betrokkenheid. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat heb je nodig voor narrowcasting? 

Om te beginnen met narrowcasting, zijn er enkele basisbenodigdheden:

 1. Schermen: Afhankelijk van de locatie en het doel kun je kiezen voor verschillende soorten schermen, zoals hoge of lage helderheid, verschillende inch maten en zelfs interactieve touchscreens.
 2. Een Content Management Systeem (CMS): Dit is de software waarmee je de inhoud van de schermen beheert. Het stelt je in staat om gemakkelijk content te uploaden, aan te passen en te plannen.
 3. Mediaspeler: Dit is de mini-PC die de presentatie op de schermen aanstuurt.
 4. Netwerkverbinding: Om content naar de schermen te sturen en te updaten, is een stabiele internetverbinding essentieel.
 5. Content: Dit is wat je wilt tonen op de schermen. Het kan variëren van video’s, afbeeldingen, tekstberichten tot interactieve elementen.

Wat kost narrowcasting?

De vraag waar iedereen benieuwd naar is: “Wat kost narrowcasting nu eigenlijk”. De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de schermen, de complexiteit van de content en de duur van de licentie voor de CMS-software.

Voor het basispakket van onze software rekenen wij € 29,90 per maand, exclusief de hardware. Samen met de kosten van de schermen, beugels en andere hardware wordt er vaak rekening gehouden met eenmalige bedragen van € 2.500, maar dit kan erg variëren. Het is belangrijk om te investeren in goede kwaliteit apparatuur en software om ervoor te zorgen dat je narrowcasting systeem betrouwbaar en effectief is.

Praktijkvoorbeelden 

 • Dental4u: We hebben narrowcasting geïmplementeerd in de wachtkamer van Dental4U om patiënten te informeren, hun betrokkenheid te vergroten, en de praktijk een moderne uitstraling te geven met relevante en interactieve content.
 • Bakkerij van der Most: Bakkerij van der Most gebruikt onze narrowcasting om aanbiedingen, zoals het broodje of taartje van de maand, in zes winkels eenvoudig en effectief te promoten met gebruiksvriendelijke en aanpasbare software.
 • JGZ Zuid-Holland West: JGZ Zuid-Holland verving hun fysieke prikbord met onze digitale schermen, waardoor eenduidige communicatie vanaf één centrale plek mogelijk werd. Onze gebruiksvriendelijke software en maatwerk templates besparen tijd en geld op meer dan 20 locaties.
 • Nijland Makelaars: Nijland Makelaars koos voor vijf staande en drie liggende schermen, waardoor de etalage en kantoorruimte werden voorzien van actuele informatie. De overstap naar digitale presentaties zorgde voor een betere actualiteit en een modernere uitstraling.

Nog meer praktijkvoorbeelden bekijken? Ga naar onze Vimeo-kanaal!

De nieuwe viewie frame van Viewie Media in Bakkerij van der Most

Conclusie

Narrowcasting biedt een unieke en effectieve manier om gerichte communicatie te verzorgen voor een specifieke doelgroep. Door de mogelijkheid om relevante en contextuele content op het juiste moment en op de juiste plek te tonen, kan narrowcasting de betrokkenheid en impact van je boodschap aanzienlijk vergroten.

Of je nu een kleine ondernemer bent of een groot bedrijf runt, de mogelijkheden en voordelen van narrowcasting zijn enorm. Het verhoogt niet alleen de zichtbaarheid en betrokkenheid, maar biedt ook de flexibiliteit om snel in te spelen op veranderingen en nieuwe kansen.

Dus, wil je meer weten over hoe narrowcasting werkt en wat het voor jou kan betekenen? Bel 085 – 30 30 298 of vul onderstaand formulier in: